A Sweet Treat: Black Rice Pudding with Mango

Mikäli tekisi hirveesti mieli matkustaa Balillle mutta se ei ole jostain syystä mahdollista, voit silti syödä balilaisia herkkuja. Mustariisi on aiemminkin esiintynyt meidän ohjeissa ja en voi tarpeeksi kehua tätä raaka-ainetta. Kyseinen riisi on pähkinäinen, siinä on mukava rakenne ja se on kaiken lisäksi jännittävän värinen ja terveellistä. Sitä ei voi missään nimessä luonnehtia ainakaan tylsäksi! Mustariisipuuro tarjotaan Balilla aamupalaruokana ja se valmistetaan yleensä kookosmaidosta. Itse olen saanut traumoja riisipuurosta joskus 90-luvulla joulun aikaan, enkä suoraan sanottuna siedä sen makua. Tämä versio on kuitenkin kookosmaidon ja mustan riisin ansiosta jonkin makuista ja siitä tulee vähän sellainen trooppinen fiilis kun sitä syö mangon kera. Kokeilkaa ihmeessä! Kuten aiemmissa postauksissa on tullut mainittua, mustaa riisiä saa esim. Hämeenpuistossa sijaitsevasta Oriental Marketista,  Stockmannilta tai jopa netistä.

 

If you feel like you are in need of a trip to Bali but for whatever reason just simply can't go, you can have a little piece of Bali in your kitchen, that will either give you some consolation or just simply make you feel worse. I have hailed Black Rice before and I still only have great things to say about it. It's never boring. It has texture and a nuttiness to it that brings extra flavour to mundane food. It's also very healthy. Because I am traumatized when it comes to rice pudding, I steer clear from it. However, this Balinese Black Rice Pudding is a different story all together. It tastes like something other than milk and butter. The tropical flavours of coconut and toppings such as Mango, turn it into a fresh treat for cold winter months and it isn't terribly unhealthy either. You can find Black Rice in Oriental or Asian markets (in Finland and elsewhere I imagine) at Stockmann's and online.

Mustariisipuuro

2 dl mustaa riisiä (huuhtele riisi ensin siivilän läpi vedellä)

suolaa

4 dl vettä

(1 vaniljatanko)

(kanelia)

puoli tölkkiä kookosmaitoa

(0.5-1 rkl kookosöljyä)

Tarjoiluun: Jäisiä mangon paloja, kookosmaitoa ja chiasiemeniä.

1) Joko edellisenä iltana tai muutama tunti aiemmin (pahimmassa tapauksessa jopa puolella tunnilla on suuri merkitys), laita riisi likoamaan. Kaada riisi kulhoon ja kaada sen verran vettä päälle, että riisi peittyy.

2) Keitä riisi: laita vesi kiehumaan ja lisää riisi ja suola kun vesi kiehuu ja laita sitten lämpö pienemmälle. Anna keittyä noin 25 minuuttia, lisää sitten kookosmaito ja mausteet (poista vaniljatangosta siemenet ja lisää ne erikseen). Keitä vielä 20 minuuttia. Tarjoile Mangon, Kookosmaidon ja vaikka kookoshiutaleiden kanssa.

+ mikäli neste on vähissä lisää aina välillä vettä

+Mikäli et löydä mustaa riisiä kokeile jonkun muun riisin kanssa, esimerkiksi villiriisi.

Black Rice Pudding

2 dl (round it up to 1 cup)  Black Rice

Salt

4 dl (1.8 cups) of Water

(1 Vanilla Pod)

(Cinnamon)

Half a can of Coconut Milk

(0.5-1 TBSP Coconut Oil)

To serve: Frozen Mango and Chia Seeds and more coconut milk if you have like.

1) You will need to soak the rice before you cook it, overnight would be best but a couple of hours is fine too (OK, if you are really desperate for time then even half an hour will help). Put the black rice in a bowl and cover with water (the water is not measured in the recipe).

2) The rice will take around 45 minutes to cook. Put the rice, salt and water in a pan and bring to the boil then turn down to a simmer. Let the rice cook for 25 minutes then add the coconut milk and spices if using (removing the seeds from the vanilla pod and adding them separately). Cook for another 20 minutes. Serve with Mango, Coconut Milk, Coconut and whatever you like.

+ If the liquid evaporates too quickly simply add more water.

+ If you simply cannot find Black Rice substitute with whatever rice is available to you.

 

Give this one a try:)

-A-