Everyday Food: Hummus Chicken

Välillä tarvii jotain vaihtelua arkiruokaan ja tässä olisi nyt sitten hieman erilainen kanaohje. Mikäli tykkää falafaleista ja kanasta nii tässä on molempien yhdistelmä; Hummus Kana. Meidän ateria ei ollut kovin kaunis mutta se ei onneksi ole pääasia.

Here is a quick and easy recipe to mix up the everyday chicken meal. If you like Falafels and Chicken, you will like this combination of the two. Our meal was terribly ugly but luckily ugliness doesn't tell the whole truth when it comes to food.

Hummus ja Kananrintoja

1 paketti kananrintoja

1 prk kikherneitä (400g)

Oliiviöljyä

1-2 valkosipulinkynttä

1 iso rkl tahinia (tai korvaa muutamalla rkl seesaminsiemeniä--voi myös jättää kokonaan pois)

muutama puristus sitruuna

1 tl kuminaa

1 tl jauhettua korianteria

suolaa

koristeeksi 1 tl pimentoa (paprikaa)

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Raasta valkosipuli, murskaa mausteet morttelissa ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pursuta pari minuuttia kunnes siitä tulee sopivan tahnamainen. Tässä voi itse sitten vähän kattoa paljon öljyä haluat laittaa. Samalla voit lisätä sitruunan--mutta lisää aluksi vähän ja maista. Tässä tapauksessa vähän on enemmän. Kun olet tyytyväinen makuihin ja rakenteeseen lisää hieman pimentoa sekaan.

Ota kanafileet paketista ja laita uunivuokaan. Peitä humuksella. Paista uunissa 45-50 minuuttia kunnes kana on kypsä. Tarjoile esim salaatin ja riisin kanssa.

Simple Hummus Chickwn

1 packet of Chicken Breasts

1 can (400g)  of Chickpeas (Garbanzo Beans)

Olive Oil

Lemon Juice

1-2 Garlic Cloves

1-2 Tbs Tahini (replace with a couple of TBSP of sesame seeds or leave it out completely)

1 tsp Cumin

1 tsp Ground Coriander

Salt

Pimento for a garnish

Preheat the oven to 200 c (395 F). Grate the Garlic and bash up the spices with a pestle. Put everything, except for the Lemon in a blender and blitz. Add Oil until you get the consistency you want, as well as, a couple of squeezes of Lemon. When you are happy with the flavors let them develop in the fridge for a couple of hours. If you are in a hurry to eat, just serve instead with a sprinkle of Pimento.

Put the chicken breasts in a casserole dish and cover with hummus. Cook in the oven for 45-50 minutes until the chicken is cooked through.

Have the flu so food is mainly consisting of take-out this week.

-A-