Better Breakfasts: The Perfect Poached Egg

Jokaisen pitäisi osata tämä, sillä a) kananmunat ovat superterveellisiä ja hyviä ja b) Jos hallitset tämän taidon, hallitset myös eggs benedict, ja se on supernäyttävä ja superhyvä brunssiruoka. 3) Siksi. 

A skill everyone should master: the perfect poached egg. Why? Well a) Eggs are incredibly healthy b) Eggs Benedict c) just because.

Ota kananmunat ajoissa huoneenlämpöön. Kaada pieneen kahvimukiin noin 0.5-1 dl etikkaa ja riko kananmuna siihen odottamaan. Täytä pieni kattila vedellä ja pistä lämpö täysille. Kun vesi kiehuu, ota vispilä käteen ja sekoita voimakkaasti kunnes kiehuvaan veteen muodostuu spiraali. Kaada sitten mukin sisältö kattilaan ja vispaa kevyesti reunoista siten, että spiraali pysyy. Anna kypsyä 2 minuuttia ja ota pois lämmöltä (käytä munakelloa tai puhelinta). Tarjoile:)

The Perfect Poached Egg

Make sure your eggs are around room temperature. Fill a small teacup with vinegar (around half way full) and crack in an egg. Meanwhile, bring a litre of water to boil in a small saucepan. When the water begins to boil take a whisk and whisk forcefully until you have a spiral formulating in the water.  Pour in the contents of the teacup and continue to whisk the surface of the water so the spiral continues but you do not touch the egg. Cook for two minutes and use a timer. Serve:)

-A-