'Tis the season: Chestnuts Roasting on an Open Fire

Taas on se aika vuodesta nimittäin kastanjoita saa taas kauppojen hyllyiltä. Kastanjoita voi paistaa uunissa ja jotkut tekevät sitä jopa mikrossa mutta me suositaan nyt tätä perinteistä versiota kun siihen on kerta mahdollisuus. Tärkein homma tässä on se, että tekee kastanjoihin haarukalla muutama reiän--etteivät ne räjähdä ja tartu esimerkiksi kattoon kiinni, kokemusta on. Jos teet sitä uunissa niin lämmitä uuni noin 200 asteeseen ja paista 15-20 minuuttia (tarkista usein), mikroa emme suosittele, ja jos paistat ne ihan "on an open fire" kuten laulussa lauletaan niin odota, että saat sopivan hiiloksen ja paista 5-10 minuuttia. Olleessaan kypsiä kastanjat ovat pehmeitä ja niistä irtoaa helposti kuori. Aina se kuori ei kuitenkaan irtoa:D Ja jos se maistuu homeiselta älä syö sitä. Etsi kaupasta sellaisia yksilöitä jotka eivät ole kivikovia vaan hieman pehmeitä.

Because why not--if you can roast them on an open fire--if you can't roast them in the oven:) The microwave version doesn't exude romanticism and sons have not been written with the lyrics "Chestnuts roasting in a microwave", so if you can perhaps you might want to skip that version. The most important thing to remember is that you must prick the chestnuts with a fork so that they do not explode. Having experienced scraping chestnuts of a ceiling this is a step you do not want to forget. If you are roasting them in an oven the preheat the oven to 200 and cook for 15- 20 minutes checking often. If you are cooking the on an open fire, wait for glowing embers and cook them for 5-10 minutes. Once done they should be soft and the shells should come off without too much trouble (they don't always), however, if they are hard or taste at all of mold then do not eat them. In the store look for chestnuts which are soft not rock hard.

Sitten ei voi muuta tehdä kun laittaa tämä biisi soimaan:)

Then you have no choice but to play this perfect chestnut song:)