Weekend Food: Shrimp Tacos with Kiwi Salsa

Vaikka nyt on talvi ja joulukin lähestyy sitä vauhtia ettei tekis syödä mitään muuta kuin lohturuokaa niin me ollaan silti yritetty syödä välillä jotain raikasta. Ollaan kokeiltu erilaisia kasviksia niiden tavalisten salaattilehtien ja tomaattien sijasta jotka maistuvat tähän aikaan vuotta jo aivan järkyttävältä eivätkä ole minkään rahan arvoisia. Kyllä mekin ostetaan välillä muutama tomaatti ja harmitellaan kotona sitten meidän kamalaa virheostosta: suomalaisia tomaatteja talvella, yök. Onneksi niitä saa myös tölkeistä. Punakaali on korvannut meillä salaatin näissä tacoissa ja kiivi, joka on nyt sesongissa, on yllättävä maku joka nostaa tacon tuoreuden vielä toiselle tasolle. Tässä on kokeilemisen arvoinen ohje:)

Even in the winter we crave fresh food and it can be hard to fulfil these cravings when the quality of fresh produce falls exponentially coupled with a drastic rise in prices. However, there are a few things to try. Instead of lettuce, which often can be even more tasteless and often may not survive the walk home when the temperature falls, try cabbage. Red cabbage actually lifts up the taco in that it gives you so much more crunch--adding to the taco texture. Another thing to try is Jamie's Kiwi Salsa. Kiwis are in season now and even if they are not completely ripe they are cooked slightly on the pan to soften them and bring out more flavour, so that is another excellent choice.

Jättikatkaraputacot

Jättikatkaravut: sulata (mikäli ostit pakkasesta) ja puhdista (kuori ja suolista) ensin. Mausta chilillä ja valkosipulilla.

Kiwi Salsa (ohje Jamie Oliverilta, alkuperäiseen pääsette tästä)

1 vihreä chili

kevätsipulia (me käytettiin salottisipulia kun talvella on hankala saada kevätsipuleita)

2 kiiviä

tuoretta korianteri

1 limeä (mehut)

chipotle-kastiketta

suolaa

Kuori kiivit ja puolita. Paista pannulla muutama minuutti kunnes ovat molemmin puolin ruskeita ja pehmenneet, lisää sipulit myös pannulle. Kun kiivit ovat valmiita heitä ne, sipulit ja loput ainekset tehosekoittimeen. Paina nappia. Mausta suolalla ja tarjoile.

Muita täytteitä: punakaalia, guacamole, jalapeño, salsa (meidän ohje löytyy tästä), juustoa--ihan mitä haluat.

Shrimp Tacos

For the Shrimp:

Defrost (if not fresh) and clean (remove the vein), then season with chili, garlic and salt.

For the Kiwi Salsa (Recipe from Jamie Oliver)

1 Green Chili

Spring Onions (or we used shallots)

2 kiwis

Coriander (fresh)

2 limes

Chipotle

Remove the skin from the kiwis and halve. Put them on a pan to cook fro a couple of minutes per side until they are slightly golden. Add the onions to the pan. Once cooked put the kiwis, onions, chili, juice of the two limes, some of the coriander and chipotle in a blender and blitz. Season with salt.

Check here for our normal salsa recipe. Serve the Tacos with red cabbage, guacamole, jalapeños, cheese and whatever you like.