Weekend Food: Entrecôte, Mixed Tomato Salad and Salsa Verde

On Sunday afternoon we got home (from Midsummer), exhausted, tired and other words of that nature. We were plagued with one question and one question only: what's for dinner? A quick glimpse in the fridge revealed a can of snails...no, no thanks, a packet of beautiful Tomatoes and Capers. We ditched the snails and decided to go with the latter two, however, a trip to the store could not be avoided. Of course, when you are starving, a giant supermarket is exactly where you want to be, right? We wandered endlessly for what felt like days between the supermarket shelves until, behold, meat--yes--entrecôte--just under 9 euros for two reasonable steaks--OK. We made it home alive and as I made the Salad and Salsa Verde, he cooked the steaks. It was essentially fast food.

Tulimme sunnuntaina kotiin Juhannuksen vietosta ja olimme nälkakuoleman partaalla. Kurkistimme jääkaappiin: tölkki etanoita, (ei kiitos), hyvän näköisiä Maritan tomaatteja ja kapriksia. Näillä mennään (ilman etanoita). Valitettavasti kauppareissua ei voitu välttää joten hyvin nälissämme lähdimme markettiin seikkailemaan. Kävely tuntui ikuisuudelta ja päästyämme lihahyllylle, valinta oli selvä: entrecôte, kaksi pihviä, alle 9e. Tämä oli halvempi ratkaisu kun thai take-out. Kotiin päästyämme minä ryhdyin tekemään salaattia ja salsa verdeä, mies puolestaan rupesi paistamaan lihat.

The salad:

The ingredients for the Salsa Verde, simple (although basil would have been a better choice)

Salsa Verden ainekset:

Simple Salsa Verde

Bunch of parsley

Bunch of arugula (rocket)

Couple of squeezes of lemon

A small handful of capers

1 Garlic Clove

Olive Oil

Salt

If you have the time an interest, finely chop everything  and put the ingredients in a pestle and mortal and start pounding until it reaches a sauce like consistency. If you don't want to  do this, put everything in a blender and blitz until you get a sauce like consistency. Enjoy salsa verde with meats and fish. This is a really bare bone version, we will update the more complex version some time in the summer.

 

Helppo Salsa Verde

Iso kourallinen persiljaa

Iso kourallinen rucolaa

(halutessasi vaihda rucola basilikaan tai käytä molempia)

Muutama puristus sitruunaa

pieni kourallinen kapriksia

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

suolaa

Jos haluat nähdä vaivaa, leikkaa kaikki ainekset pieniksi ja laita mortteliin--iske sitten menemään kunnes ainekset sekoittuvat ja ovat soosimaisia. Jos et jaksa tehdä tätä, laita kaikki ainekset blenderiin ja paina nappia. Jos rakenne on liian tönkköä lisää öliiviöljyä, blendatessa tulee olla tarkkana, ettei rakenne mene liian pehmeäksi. Salsassa on mukavampi olla hieman sattumia! Nauti lihan tai kalan kanssa. Tämä oli yksinkertainen versio, julkaisemme pian monimutkaisemman juhlaversion:)

Pihvin paisto on taitolaji, jota en hallitse vielääkään täydellisesti. Isäni on siinä suurmestari, ja harjoittelen opissaan ahkerasti, mutta se on todella mystinen tapahtuma. Perusajatuksena kuitenkin se, että pihvin tulee olla sisältä sopivan medium, pinnalta taas rapean karamelisoitunut. Suositukseni on, ettet mausta pihviä ennen paistoa. Kunnon nokare voita kuumalle valurautapannulle, pihvit perään ja aikaa noin minuutti per puoli, tuuman paksuiselle pihville. Alle minuutissakin paistopinta saa kauniin värin, ja sisusta kypsyy juuri oikeanlaiseksi pinkiksi. Kun molemmat puolet on sopivasti tiristetty, nosta pihvit leikkuulaudalle ja mausta riittävästi suolalla ja mustapippurilla. Tässä kohtaa erilaiset mukavasti maustetut suolat ovat paikallaan; kokeile vaikka yrttien kanssa säilöttyä erikoissuolaa, savustettua suolaa, mitä vain keksitkään. Kunnollista pihviä ei mielestäni tule maustaa liiaksi, mutta pieni vivahde jännittävää makua voi olla piristävää! Nokare voita pihvin päälle ja menoksi!

JAm

 

 

This was one of those simple and fast Summer meals which works well as a light supper. If you want a more filling meal the then the Potato Salad from the last post would be a great addition to accompany this dish.

Tämä oli helppo ja nopea kesäruoka, joka toimi hyvin kevyenä illallisena. Mikäli haluat hieman täyttävämmän ruuan niin viimeiseisen postauksen perunasalaatti olisi oivallinen lisäys tähän.

Kerouac said 'Be in love with your life. Every minute of it' and he had a point. The weather quite frankly, sucks, yet why should we let that stop us from enjoying life? Why not take this time to cook, watch movies and do all the rainy day things that make rainy days the best days.

Friends, enjoy yourselves and eat good food.