Rosé and Summer love each other: Rosé de Loire 2013

It rained yesterday, it rained today and it might rain tomorrow, perhaps, this is why when the Sun graced us with its presence yesterday I encountered nothing but smiles and strangely happy people, while I was slowly filling my basket with the best things of the season. One of which is undoubtedly Rosé. I think Rosé and Summer might actually love each other.

After gathering my shopping I found myself in a hurry to meet the husband after work so that he could enjoy some of the sunbeams too. You really have to just embrace any chance you get to enjoy the Sun, even for 10 minutes. Don't waste time trying to create the perfect picnic, instead, go and buy a bottle of chilled Rosé (or alternatively a bag of peas to chill it quickly) and sit on a patch of grass for a couple of minutes and just enjoy yourself. If you don't drink buy something else, there are numerous options for example, Belvoir have a great range of non-alcoholic Cordials.

I wanted to try this  Rosé De Loire Vintage 2013 and I can recommend it. It's light and not too sweet, I think I might pair it with Ice next.

Eilen satoi, tänään satoi ja huomenna varmaan sataa. Älä kuitenkaan masennu vaan tartu aina tilaisuuteen nauttia auringosta, koska 10 minuuttia nyt, lämmittää mieltä pitkälle talveen:) Olin eilen ostoksilla täyttämässä mun koria kaikenlaisilla kesäherkuille ja päätin lähteä mun miestä vastaan pienen "afterwork" piknikin kanssa (kaksi porkkanaa ja pullo roseeta lasketaan piknikiksi). Rosee ja Kesä--ne yhteen sopii. Päätin kokeilla tätä Rosé De Loirea ja voin suositella. Hinta/laatu suhde on hyvä ja viini on kevyt ja kuiva. Siihen voisi sopia myös jäitä, mikäli meille saapuu luvattu helle. Mulla tuli kiire saada Rosee kylmäksi ja tähän hetkeen olisi sopinut ennen hyväksi havaittu ratkaisu: maissipaprikasekoitus kylmentämään milloin mikäkin viini jos on kiire. Tämä ratkaisu on erittäin halpa mutta samalla sen sekoituksen voi myös hyödyntää myöhemmin:D Mikäli et juo viiniä suosittelen Belvoirin valikoimaa, niitä saa ainakin Stockmannilta ja Punnitse ja Säästästä.  Haluaisin vielä muistuttaa teitä, ettei kaikkien tarvitse olla aina täydellistä. Älä anna sateen pilata teidän suunniteltua piknikkiä, vaan pitäkää piknik sisätiloissa--tärkeintä on yhdessäolo ja ne ruuat maistuvat joka tapauksessa:)

I was happy to see my husband but our Puppy's expression pretty much summed up the day:)

Meillä oli hauskaa mutta meidän pennun ilme kyllä kuvastaa päivän aika hyvin:)

Wishing you all Sun:)

-A-