Endless imperfections and a spot of Lunch

Firstly, if you haven't planted any herbs this Summer I strongly urge you to do so. Herbs cost virtually nothing (at least where we live, but I imagine the same applies elsewhere) and they are what "complete" meals. I bought some of these herbs from the supermarket, some from Ikea and some from the outdoor market--then I (eventually) planted them and gave them a home on our windowsill. My only advice for keeping them alive is love, water and plant food (I do not possess knowledge of such complicated things, and botany is beyond me). The survival rate of plants in our household varies, but you can't say that they were not loved.

Toivottavasti kaikki nauttivat auringosta! Kehoitan teitä vahvasti istuttamaan kotiin yrttejä. Yrtit eivät käytännössä maksa mitään ja olen saanut kaupan yrtitkin kasvamaan hyvällä menestyksellä (OK, useasti niissä voi olla banaanikärpäsiä ja se on raivostuttavaa) ja olen löytänyt myös Ikeasta sopuhintaisia kauniita yrttejä. Koska en omaa mitään taitoja tai tietoja kasvien elossapitämiseen sanon ainoastaan tämän: anna kasville rakkautta, vettä ja kasviravinteita. Meidän kasvit joko elävät tai kuolevat, eikä siitä nyt sen enempää...

Today we have perfect weather which is why I have ignored the various other imperfections surrounding me: dirty (filthy) windows, crumpled linens, mess in general and grainy photos. The Sun is out and all the other stuff just fades away...:) Here are a few pictures and a beyond basic lunch.

Tänään olen päättänyt olla huomioimatta kaikki epätäydelliset asiat kuten (super) likaiset ikkunat, ryppyiset liinavaatteet, sotkut ja kuvissa oleva rakeisuus. Ei tämä nyt haittaa koska aurinko paistaa ja ulkona voi olla paljain säärin! Tässä on muutama otos meidän yrteistä ja kotifiiliksista, sekä ei-mainitsemisen arvoinen lounas.

 

Lemon Thyme blossoms and the Kitchen has become alive...

Sitruunatimjami kukkii ja keittiö on heränyt eloon...

Like everyone else on earth I love Peonies...

Yhdyn muuhun maailmaan pionirakkaudessa.

My husband brought be a small bush of these Burnet Roses, which are called Midsummer Rose in Finnish--quite fitting.

Sain mun mieheltä pienen puskan Juhannusruusuja:)

I love how these clippings would have been thrown away but they were luckily rescued to fill our home with their fragrant scent of Summer instead:)

Juhannusruusun oksia kannattaa tuoda sisälle (sen sijaan, että heittää pois). Nämä toivat meidän kotiin ihanan huumaavan tuoksun (eikä hirveesti ötököitä ole näkynyt):)

 

I had a beyond basic Mozzarella Salad for Lunch. I am constantly reminding myself that this beyond basic Salad will be a luxury in the Winter.

Maailman yksinkertaisin lounas mutta samalla maailma parhaimmat raaka-aineet saa juuri nyt. Talvella tälläinen lounas olisi luksusta (nautittu varmaan jossain ei-suomessa...)

And to conclude, Coffee!

Lopuksi kahvia ja hyvä mieli:)

Actual recipes coming soon. Friends, have a great day and get planting!:)

Ruokaohjeita tulossa pian siihen asti nauttikaa auringosta ja käykää hakemassa vähän yrttejä:)

-A-