Wine Suggestion: Gold Medal Winner Mas De La Sabatera

Previously I have said that wines decorated with medals, get my attention. We were of course curious to try this years Gold Medal Cava Mas de La Sabatera. As Cava's go it was good, perhaps, it didn't feel like anything truly special and as I said we liked the Silver Medal Winner more, but if you are bored of always buying Freixnet (our most basic go-to choice) then give this a try:)

Maisteltiin toissa viikonloppuna tämän vuoden kultaisen mitalin saanutta Cavaa, Mas de la Sabatateraa. Ihan hyvää cavaa varsinkin jos kaipaatte vaihtelua perus Freixnettiin (meidän vakiokuohu). Kuten mainitsimme viimeisessä viinipostauksessa, hopea mitalin saanut Crémant de Bourgogne oli kuitenkin enemmän meidän mieleen. Viini oli kuitenkin hyvää ja kokeilimisen arvoinen. Kokeilkaa ihmeessä:)

Here is a quick tip if you need to chill your wine fast: Fill a sink with cold water, salt and ice. In about 20 minutes our wine will be chilled to perfection. If you don't have ice snow will work too;)

Tässä on nopea viininviilennys vinkki: täytä lavuaari kylmällä vedellä, suolalla ja jääpaloilla. 20 minuttin päästä kuohu on valmis nautittavaksi. Jos sinulla ei ole jäitä, lumikin toimii ihan hyvin:)

Wine makes every meal an occasion, every table more elegant, every day more civilized.
— Andre Simon

Or does it?:) You decide.

Have a great weekend!

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

-A-