It's Pimms O'clock Somewhere: Fabulous Summer Sangria

Sää ei ehkä nyt meitä ihan suosi mutta se ei tarkoita, etteikö voisi silti keskiviikon kunniaksi nauttia pienen lasillisen sangriaa!  Sangriaa on aika hankala pilata kunhan on viiniä, jotain makeaa (esim. appelsiinimehua), ja sitten tilkka jotain väkevää (esim. konjakkia). Näiden kaveriksi kasa ihania tuoreita kesähedelmiä niin eiköhän kesäfiilis tule ihan pakostakin. Sangrian ympärillä on itseasiassa jotain eu-lainsäädäntöä, että mitä saa sitten kutsua sangriaksi ja mitä ei. Luulen, että tämä ei kuitenkaan päde ihan kotioloihin eli kutsumme tätä meidän sangriaa ihan sangriaksi. Me haluttiin tänä kesänä juoda peribrittiläistä Pimmssiä! Pimms on liköörimainen neste jota juodaan erilaisissa drinkeissä briteissä. Kyseinen juoma oli itseasiassa juuri saanut rutkasti mediahuomiota, kun Andy Murrayn äiti valitti twitterissä valtavasta mintunoksasta, joka oli eksynyt hänen Pimms-drinksuun. Tämän seuraksena alkoi valtava twitter keskustelu ja Pimms sai lopulta enemmän huomioita kun Wimbledonin virallinen sponssori IBM. Jos teidän kiinnostus nyt heräsi Pimmssiä kohtaan, niin sitä saa Alkon tilausvalikoimasta (ei tarvitse onneksi tilata koko laatikkoa) ja pullo maksaa noin 25e.

The never ending theme of dreadful weather will have to recur again in this post, however, that summer feeling may still be salvaged in the form of an absolutely fabulous summer drink: Sangria. Apparently there is a bit of eu-legislation when it come to what can actually carry the name 'Sangria', however, I trust that doesn't apply to the homemade version. We wanted to honor my British heritage with a bottle of Pimms, a quintessentially British summer staple, so it found it's place in this simply fabulous Sangria. Pimms has been in the news recently a as a result of Andy Murray's mother's twitter complaint about the gigantic mint foliage that had appeared in her Pimms. As a result, the digital conversation surrounding Wimbledon turned to Pimms and they ended up getting more attention than the official Wimbledon sponsor IBM, one can only admire the power of Pimms. If you would like to purchase Pimms in Finland you can order a bottle from the Alko for just under 25e.

Meillä oli pari postausta sitten kehuttu Breathing Spacea viininä ja innocentin appelsiniini-mangomehua.

We used Breathing Space as our wine and Innocent Orange and Mango Juice.

Fantastinen Sangriaa

(1 Decanter tai Kannullinen)

tuoreita hedelmiä ja mintunlehtiä

1 dl pimmsiä (tai mieleisesi likööri, konjakki yms)

4 dl hyvää viiniä

5 dl appelsiinimehua

jäitä

Viipaloi hedelmät ja lisää ne jäiden kanssa kannuun. Lisää sitten nesteet. Sekoita ja maista. Jos on liian väkevää lisää appelsiinimehua, tai jos on liian laimeaa lisää hieman viiniä.

Fabulous Summer Sangria

(1 Decanter or Pitcher)

Fresh fruit

Fresh Mint

1 dl (just under half a cup) of Pimms

4 dl Good Wine

5 dl Orange Juice

Ice

Cut up the fruit and mint and put it in the pitcher with the ice. Add the liquids. Stir, taste and adjust. Add more orange juice if the Pimms is overpowering or add more wine if you don't have enough kick.

Tässä on lopuksi hieman espanjainspiraatiota meidän kuva-arkistoista. Kuvat ovat otettu kaakkois-espanjasta.

To conclude here is some Spanish inspiration from one of our travels. These pictures are taken in southeastern Spain.

-A-