Everyday Food: Lighter Waldorf Salad

(In english below)

Tässä on jälleen yksi mainio salaatti jugurttikastikkeella majoneesin sijaan. Waldorfin salaatti on peräisin 1890-luvun New Yorkista joilloin maailma näytti tältä ja sitä tarjotaan nykyään kaikkialla: ravintoloissa, kahviloissa ja purkkimuodossa. Kuten melkeinpä kaikissa klassikkosalaateissa, waldorfin salaatin mehevä salaisuus on majoneesi mutta koska majoneesi ei kuulu meidän arkeemme (ja koska yleensä syömme majoneesia ainoastaan silloin kun jaksetaan tehdä se itse), teimme Martha Stewartin ehdotuksesta jugurtista kermaisen kastikkeen, joka sopii tähän salaattiin mainiosti. Olette ehkä saaneet tarpeeksi salaatista tänä kesänä mikäli olette nauttineet tätä ruokaa joka päivä viimeiset kaksi kuukautta: uusia perunoita, salaatin lehtiä ja joku grillattu liha--mutta ei LUOVUTETA vielä. Kuvitelkaa itseänne kolmen kuukauden päästä kun salaatti maistuu korkeintaan vedeltä ja palelutte sisällä ja muistelette lämmölle tätä pitkää kuumaa kesää (koska aika kuultaa muistot ja talvelle te kuvittelette, että tämä kesä oli lämmin ja ihana vaikka todellisuus on kaikkea muuta...). Nyt kannattaa syödä salattia ja ostaa värikkäitä vihanniksia ja n-a-u-t-t-i-a ruuasta vaikka sää ei tee yhteistyötä. Tämä ohje tuo hieman muutosta perus salaatti, tomaatti, kurkku sekoitukseen joten kokeilkaa ihmeessä!

Here is another great lighter version of a classic salad. The Waldorf Salad (as the name entails) was created in the New York Waldorf Astoria in the 1890s (this is how New York looked in the 1890s) and since it's creation it has spread everywhere: restaurants, cafe's and in ready made sauce form. As in the case of all classic salad's the traditional recipe entails lashings of mayonnaise, however, as mayonnaise isn't in our everyday food vocabulary and we only usually eat it when we have the energy to make it from scratch (yeah, we are like that...) we were happy that Martha Stewart created this yoghurt base recipe which inspired our recipe. For all of those who are living in Finland you might be sick of salad by now (as we have to overcompensate eating fresh stuff in the Summer because for the rest of the year our produce is depressing), but I will just remind you that in three months time you will be dreaming of all this amazing fresh food and reminiscing about this hot summer (because in your memories it will be hot). So for now, although you live in the cold reality that is the Finnish Summer of 2015, try and relish all this amazing produce and eat salad. Literally go and eat your feelings (in the form of salad, although I agree that fat usually understands more). Try this today.

 

Kevyt Waldorfin Salaatti

2 dl turkkilaistajogurttia

viinirypäleitä

2 sellerin vartta

2 isoa omenaa (esim. Granny Smith)

kourallinen saksanpähkinöitä

sitruunamehua

suolaa ja pippuria

romainesalaattia

Paahda saksanpähkinät miedolla lämmöllä muutama minuutti. Paloittele selleri, omena ja viinirypäleet ja laita isoon kulhoon. Lisää jogurtti ja mausta pienellä puristuksella sitruunamehua ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Sekoita, maista ja mausta. Halutessasi anna maustua jääkaapissa muutama tunti ja lisää sitten vasta romainea. Jos haluat nauttia salaatin heti, lisää romainea joukkoon ja tarjoile.

Lighter Waldorf Salad

2 dl Greek Yoghurt

2 Celery stalks

2 Apples (Granny Smith)

Grapes

Handful of Walnuts

Squeeze of Lemon

Salt and Pepper

Romaine-lettuce

Toast the Walnuts on a medium heat for a couple of minutes. Chop up the grapes, celery and apples and put them in a large bowl. Add the yoghurt and lemon juice, season with salt and pepper. Taste and adjust. If you have time leave the mixture in the fridge for a couple of hours, if not just add the lettuce and serve.

 

Have a great week:)

-A-