Weekend Food: BBQ Duck Legs, Kimchi and Sweet Potato Fries

 

(In english below)

Tampereen sokoksella oli "tuoreita" (ei pakkasessa olevia) ankankoipia. Ryhdyimme hommiin ja tuloksena oli Grillattuja ankankoipia, kimchi-tyylinen salaatti ja bataattilohkoja. Tämä oli meille erityisen jännittävää, sillä emme ole koskaan tehneet ankankoipia ennen (ei lasketa confit tölkistä). Opimme paljon ja söimme hyvin. Täytyy tässä taas kehua aasialaisia ruokakauppoja kun tämäkin ruoka onnistui siksi, kun meillä oli oikeita kiinalaisia mausteita ja hyvää riisiviinietikkaa--molemmat ovat kuninkaankadulla sijaitsevasta aasialaismarketista. Uskon, että mausteiden puolesta tämä voisi sopia myös kanankoipiin.

Fresh Duck Legs available at (Tampere) Sokos? Well yes, so we decided to create something as neither of us had ever cooked these before (unless you count confit in a can), so we made BBQ Duck Legs, a Kimchiesque salad and Sweet Potato Fries. We gained a new experience, learned a lot and ate well--pretty OK for a lazy Friday. Once again we have to just say how great asian markets are. We have the asian market on kuninkaankatu (near Sokos) to thank for authentic sichuan peppers and rice vinegar which essentially made this dish. I think this marinade will work well for chicken as well.

 

Tein tälläisen super helpon marinaadin ankankoiville: kiinalaisia sichuanpippuria, hunajaa ja laadukasta soijaa.

I made a quick marinade for the duck legs which turned out really well.

Ollaan tykästytty tähän Santa Marian sekoitukseen. Siinä ei ole mitään kummallista lisättynä, puhtaita mausteita vaan.

We like this basic BBQ spice mix for flavoring the sweet potatoes or else it works well for Chicken. It's just pure spices so nothing strange is added.

Anatomy of a Kimchiesque salad.

Kimchisalaatin ainekset.

Ankanrasva sitten palaa:D Mustat osat voi raapia pois jos ei halua hirveesti karsinogeenejä. Me tehtiin nämä taas meidän ikiomassa kotigrillissäl eli kakluunissa mutta suosittelen valmistamaan näitä ulkotiloissa.

So duck fat really burns... You can just scrape the black bits off, if you want. We made these in our very own "grill", that being our fireplace--but obviously cooking them outside would be ideal.

Marinaadi

2 rkl Sichuanpippuria (aasialaisita ja hyvin  varustetuista supermarketeista saa)

2 rkl  hunajaa

3 rkl soijaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja hiero ankankoipien ympärille. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Bataattilohkot:

1 iso bataatti

1 rkl maissitärkkelystä

Oliiviöljyä

(Santa Marian BBQ sekoitusta)

Suolaa

Laita uuni lämpiämään 180 asteiseksi. Leikkaa bataatit lohkoiksi ja hiero niiden päälle oliiviöljyä, suolaa ja bbq sekoitusta ja hieman maissitärkkelystä. Paista uunissa noin 40 minuuttia (tai kunnes lohkot ovat rapeita).

Kimchisalaatti

1 Kiinankaali

2 rkl tomaattipyretta

1 chili

1 valkosipulinkynsi

1 dl riisiviinietikkaa

1 tl sokeria

suolaa

Leikkaa kiinankaali ohuiksi viipaloiksi. Peloittele chili ja raasta valkosipuli ja laita kulhoon. Lisää riisiviinietikka, tomaattipyre, sokeri ja suola. Sekoita kunnolla ja anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Ankka:

JAm:

Grillasin ankankoivet meidän kotigrillissä, eli hiilillä kakluunissa. Sopivan hiilloksen saavetettuamme ritilä grillille ja koivet sekaan. Ongelmaksi muodostui ankan huomattava rasvapitoisuus, jonka palamisen näette hyvin ylläolevista kuvista. Tämä ei haitannut menoa tällä kertaa, mutta kirjoitan tähän ehkä paremminkin ehdotuksen siihen, miten nämä paistan seuraavalla kerralla!:

Kääri ankankoivet omiin tiiviisiin folionyytteihinsä ja aseta kuumien hiilien päälle grilliin. Grilli voi tässä vaiheessa olla vielä hieman normaaliksi hyvää ja valmista etuajassa, hieman liekkinen. Tällä ensimmäisellä vaiheella pyrimme eroon osasta rasvaa, ja kypsentää jalkaa sisältä asti, lämmön saattaminen tämän ruoan sisuksiin asti osoittautui ensimmäisellä yrityksellä hankaalaksi.

Noin 10 minuutin jälkeen, tai kun folionyytit alkavat vuotaa rasvaa kuumille hiilille, nosta ne pois grillistä ja kaada rasva talteen. Täm,ä olisi varmasti hyvää esimerkiksi perunoiden paistamiseen tai vaikka mihin, mutta me kyllä emme tätä tällä kertaa hyötykäyttäneet.

Koipien levättyä hetken nosta ne nyt hyvin valmiiseen grilliin ilman foliota, ja kärvennä hyväksi, noin 5 lisäminuuttia luulisi riittävän. Pyri saamaan hyvä, kypsä pinta molemmille puolille polttamatta kuitenkaan jalkoja. Jos ylimääräistä rasvaa vielä tihkuu hiilille ja sytyttää tulipaloa, nosta koivet ulos hetkeksi ja laita takaisin. En usko että rasvan tulo ikinä loppuu, mutta voi ainakain rauhoittua hieman, jotta makuelämykseen jää muitakin nootteja kuin hiili. Siinä se, antaa palaa!

 

The Marinade:

2 TBSP Sichuan Peppers (Asian Food Markets will usually have these)

2 TBSP Honey

3 TBSP Soy Sauce

Mix everything together and rub around the duck legs. Let the flavors develop in the fridge for a couple of hours.

Sweet Potato Fries

1 large sweet potato

1 tsp cornstarch

(Santa Maria Spice mix if using)

Olive Oil

Salt

Preheat the overn to 180 celcius (around 350f). Cut up the sweet potato into the desired shapes. Drizzle over some olive oil, the coat with the corn starch, salt and spices. Bake in the oven for around 40 minutes.

Quick and Easy Kimchi

1 Head of Chinese Cabbage

2 TBSP Tomato purée

1 dl (1/2 a cup) Rice Vinegar

1 Chili

1 tsp Sugar

Salt

Cut up the cabbage, chili and grate the garlic. Put them in a bowl. Add the tomato purée, rice vinegar, sugar and salt. Mix well and store in the fridge for at least half an hour. Obviously this is not the real kimchi which calls for fermentation, however, it has some kimchiesque flavors and can be made quickly.

The Duck:
JAm:

I grilled the duck legs in our home grill, that is to say, over hot coals in our kitchen fireplace. Simple, get the coals going, pop a grill on them and the legs on that and voilá! (not really)

The exorbitant amount of fat in a duck makes grilling the buggers a bit of a pain, because dripping over the hot coals, the fat cathes fire and you get, well, less grilled and more smoked and fired duck legs, which are a whole lot less pleasant. Wrapping the bad boys in separate satchets of foil, and putting these on the grill for, say, 10 minutes to render some of the fat would really go a long way towards making them nice and grilled.

So after about 10 minutes on the grill in foil, remove from the heat and discard the fatty foil wrappers, and finish the legs on the grill, now naked for a lovely maillard-reaction for a perfect dinner! After 5 more minutes the legs are done, so take them out, let rest for a minute or two and serve. Njam!

 

Lopuksi jotain vihreää (vaikka periatteessa suurin osa ankanrasvasta on palanut jo pois niin ei tämä niin kaukana terveysruuasta ole;))...

To conclude, something green (although most of the duck fat actually burnt off, so this isn't that far from a "healthy" meal;))

 

Have a great weekend!:)

Mahtavaa viikonloppua kaikille!:)

-A & JAM-