The Science of a Corrupted Bellini

(In english below)

Mikäli haluat täysin "puhtaan" Bellinin nyt on aika kääntyä muualle. Jos olet valmis tekemään kompromissejä ja sopeutumaan suomen olosuhteisiin suosittelen kokeilemaan meidän versiota Bellinistä. Bellini keksittiin Venetsiassa 1930- ja 40-luvun taitteilla kun Harry's Barin omistaja Giuseppe Cipriani kehitti Giovanni Bellini taideteosten innostumana raikkaan cocktailin tuoreista persikoista ja viileästä prosecosta. Olen ostannut tuoreita persikoita koko "kesän" ajan ja tuloksena on ollut joko kivikovia raakoja tai homehtuneita yksilöitä, niinpä en todellakaan ryhtynyt tuhlaamaan kuohuviiniä sellaisiin tekemällä tuoreista persikoista Belliniä. Sokokselta löytyi sitten ratkaisu: persikkapyre suoraan italiasta. Olen turmellut tämän juoman vielä enemmän kun en edes käyttänyt proseccoa (siitä tulee välillä pää niin kipeäksi, että annoin periksi cavalle).  Freixnetin hieman kalliimpi versio Vintage Reserve on ollut pitkään meidän mieleen. Halusin vielä koristeeksi minttua, se on puhtaasti esteettisistä syistä, Eli jos haluat tehdä kaiken väärin ja saada silti todella herkullinen Bellini aikaiseksi niin suosittelen tätä ohjetta.

If you are purist in all things--now would be the time to go elsewhere. If, like me, you adapt to your situation and are willing to compromise (because without compromise in this climate we would never eat or drink anything), this is the recipe for you:) The Bellini was created in the 1930s or 40s in Venice by the owner of Harry's Bar, Giuseppe Cipriani who was inspired by the paintings of Giovanni Bellini to create art in liquid form: a cocktail from fresh peaches and chilled Prosecco. Now we live in Finland and I have spent this so-called Summer buying fresh peaches which are either rock hard or mouldy, so the last thing I planned on was wasting good wine on revolting peaches. So I compromised and found this Italian peach purée from Sokos, I perverted this drink even more by not even using Prosecco (It gives me a headache, so I switched to Cava). We have a fondness for the slightly more expensive basic Freixnet Vintage Reserve. I also wanted to add this giant mint foliage purely for aesthetic reasons. So if you are feeling rebellious and like doing everything absolutely wrong: try this recipe, it tastes a-m-a-z-i-n-g.

Bellini

3 Tbsp Peach Purée

Prosecco/Champagne/Cava --whatever you like.

First pour in the Prosecco and leave a space at the top, then add the peach purée and mix carefully. If you mix this stage up the Prosecco will fizz like crazy and make a huge mess.

Bellini

3 rkl persikkapyreetä

Proseccoa/samppanjaa/cavaa---ihan mitä haluat.

Kaada aluksi prosecco lasiin ja jätä pari senttia tilaa persikkapyreelle, lisää sitten persikkapyre ja sekoita (ole varovainen ettei se kuohua yli). Jos teet nämä väärässä järjestyksessä saat aikaan hirveän (ja jopa tuhoisen) sotkun.

Drink Bellinis and create stuff like I did the other day: dots and blurs, it's totally relaxing. Or think about the meaning of life like Pedro obviously was just doing...

 

 

Oogum, Boogum and have a great weekend!

-A-