Good Wine, a Picnic and Le Kitchen

A love of wine is a dangerous love, one that can bring countless disappointments disproportionate to the amount of joy produced by one good bottle (not to mention hangovers...). That said, we love wine and I really love this wine. We have liked Hewitson's wines for years, ranging from the classic Miss Harry to Baby Bush but it was not until this past February that we came across Le Secateur. For me this is an expensive wine, as we rarely pay more than 15 euros for a bottle--but this was worth it. We had it in February, fell in love, then were left hanging for around four months until it was back in stock. This wine had literally sold out all over Finland. How to describe the object of my affection? Raspberry jam undertones (is that even a thing?), berry-sweetness, warmth, spice--I obviously do not have possess the words to describe it but as someone who likes wine, I can recommend this to everyone. We had it with cheese, it was superb. We had it with lamb, it was superb. We have even had it on it's own and it was utterly superb. If you like Australian red's and even if you don't, try this wine. You can find it here in Finland.

Meillä on ollut pieni rakkaussuhde australialaisiin punkkuihin jo vuosia ja varsinkin Hewitsonin viinit ovat olleet meillä vahvassa suosiossa. Keväällä kokeilimme Hewitsonin uutta tulokasta Le Secateuria ja rakastuimme täysin. Sitten se oli loppuunmyyty noin neljä kuukautta:( Nyt oli kuitenkin hyviä uutisia kun kävimme viimeksi Alkossa. Le Secateur is back. Tämä viini on meille kallis viini koska hyvin harvoin maksamme yli 15 euroa viinistä, mutta tämä on kyllä sen arvoista. Tämä viini sopii juustoihin, lampaan kaveriksi tai ihan itsessään--tämä on niin hyvää. Jos tykkäätte australialisista punkuista, suosittelen--ja vaikka ette tykkääkään niin suosittelen kokeilemaan silti. Viini löytyy täältä. Tätä viiniä on kehuttu jo lehdissä ja muualla, joten emme ole yksin tässä meidän viinirakkaudessa.

We had one of those perfect Summer days where seeking perfection gets the best of you and you end up walking 11 km (that is about just over 6 miles) to find the "perfect" spot, which ultimately doesn't exist. So when you are on the brink of starvation and have been walking in a heat wave for two hours, you compromise and sit down anywhere. We ended up in a shady spot with terrible wind--our picnic almost flew away and our dog wasn't happy either... But we had beautiful wine and cheese and it is Summer after all. We managed to devour our cheese and drink some wine before giving in and going home to sit by a warm fire:)

Meillä oli sellainen täydellinen kesäpäivä, jossa käveltiin loppujen lopuksi 11 km sitä "täydellistä" piknikpaikkaa etsimässä, joka ei kuitenkaan ollut varmaan olemassakaan. Kun olimme täysin uupuneita (olimme mm. raahanneet meidän pyörää ympäri pyynikkiä ja pyynikin metsäpolkunmäetkin tuli nähtyä ja koettua), päätettiin vaan istua alas, avata viini, juoda ja syödä juustoja. Silloin tietysti oli kylmä ja tuuli mutta viini oli aivan taivaallisen hyvää ja juustot myös. Saimme syötyä vähän ja juotua lasilliset viiniä ennen kun luovutimme ja menimme kotiin pistämään takkaan tulet. 

Pedro, our dog, has this amazing chest hair that was blowing in the wind.

Here is a little peek into our kitchen. We haven't lived here long and have been doing a lot of renovation for the last couple of months so it is still very much a work in progress. We designed and created this ourselves (with a lot of help for which we are very grateful) and it's slowly becoming our dream kitchen. This space was empty before. The 100 year old building's 3.2 meter ceiling heights provide a lot of room for storage and the original decoration in the ceiling is something I really love.

Tässä olisi sitten pieni kurkistus meidän keittiöön. Me ei olla asuttu täällä pitkään mutta remppaa on tullut tehtyä jo paljon. Keittiö pistettiin oikeastaan melkein kokonaan uusiksi ja tämä osa on täysin meidän suunnitelmien mukaisesti tehty (toki saimme valtavasti apua josta olemme hyvin kiitollisia), mutta ilman ammattilaisten apua tässä ollaan menty, lukuunottamatta sähkötyöt. Tämä tila oli ennen täysin tyhjä. Jugendtalon 3.2 metrin huonekorkeus ja katon alkuperäiset koristeet ovat jotain josta olemme aina unelmoineet. Keittiö on vielä vaiheessa mutta olemme jo nyt hyvin tyytyväisiä:)

Wish you all an amazing week and we will share some middle eastern vegetarian recipes next (after all that lamb...). Talk soon.

Ihanaa viikkoa kaikille! Seuraavaksi olisi muutama kasvisruoka tulossa. Olkaa kuulolla:)

-A-