Slow Food: Roast with Horseradish and New Potatoes

Viikonloppuisin on mukavaa tehdä ruokaa oikein ajan kanssa ja muutama viikko sitten tehtiin perinteinen Sunday Roast eli hirvenpaistia. Tämä ei vaadi isoja toimenpiteitä, maistuu taivaalliselta ja ylijäämistä saa mahtavia leipiä. Yksinkertaisuus on tämänkin ohjeen salaisuus joten et tarvitse paistomittaria--uuni riittää. Meillä oli hirvenpaistia (miehen metsästämä) eli kunnon lähiruokaa. Mikäli teillä ei ole tähän mahdollisuutta, naudanpaisti käy mainiosti. Piparjuuri on paistin hyvä ystävä ja kevyempi jugurttiversio korvaa majoneesin. Voita tulee sitten perunoiden päälle reilusti.

On the weekends one finds themselves interested in spending a bit more time in the kitchen especially if you plan on putting your Sundays to use and are having a Sunday Lunch, or a dinner which requires a bit more time and effort, although this recipe actually doesn't require much of either. This recipe is simple with a capital S and thereby you will not be needing a thermometer. We had moose which the husband had hunted himself, talk about sustainable food;) If you don't have this type of primal food available to you then beef will suffice just fine. Horseradish is really a true friend to this cut of meat and a lighter yoghurt recipe replaces heavy mayo. You can make up for those calories with lashings of butter on the potatoes.

Yrtit joita tarvitset:

Herbs needed:

Piparjuurikastikkeeseen:

For the Horseradish Sauce:

Perunoiden päälle:

For the potatoes:

Paisti ja piparjuuri-jugurttikastike

Jugurttikastike:

Tee tämä ensin.

2 dl turkkilaista jugurttia esim Lindalhs (tai itse tekemäsi? ;) )

2 cm pala tuoretta piparjuuria raastettuna (jos et löydä, muutama tl Felixin piparjuuritahnaa)

Puristus limeä tai sitruuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Paisti:

1 kg paisti

Tuoretta timjamia

Tuoretta rosmariinia

muutama valkosipulinkynsi (raastettuna)

suolaa

pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja hiero ne lihan päälle. Lämmitä uuni täysille (n. 250-270 astetta). Laita paisti uuniin ja alenna heti lämpötila 200 asteiseksi, anna kypsyä max tunti uunissa, jotta saat kivan mediumin tai vähän alle. Meillä oli n. 45-50 minuuttia uunissa ja saimme hyvän tuloksen.

Uudet perunat ja kevätsipulivoi

Tämä on näitä kesän parhaita herkkuja. Eli tarvitset muutama rkl voita ja muutaman kevätsipulin. Pistä sipulit ja voi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut ja sipulit ovat pehmenneet. Tarjoile uusien perunoiden päällä.

Step 1) Horseradish sauce:

2 dl Greek Yoghurt (1 cup)

2 cm piece of fresh Horseradish (grated)

1 Garlic Clove (grated)

A squeeze of Lime or Lemon

Salt and Pepper

Mix everything together and let leave in the fridge for at least half an hour.

Step 2) The Roast:

1 kg of preferred meat

A couple of Garlic Cloves (grated)

Fresh Rosemary

Fresh Thyme

Salt and Pepper

Olive Oil

Mix everything together and massage it all over the meat. Preheat the oven to 250 to 270 celcius (480 f) -- you want it really hot, then when ready put the meat in and immediately bring the temperature down to 200c (390f) and if you have a hot oven then 180c. Cook for 1 hour max for medium and a bit less if you like it medium rare. We had ours in the oven for 45-50minutes and it came out as we like it.

New Potatoes and Spring Onion Butter

You need a couple of scoops of butter and a couple of spring onions (and abour 1 kgnew potates). Cook the potatoes, meanwhile, put the butter and spring onions in a saucepan on a low heat and cook until the butter is melted and the onions are softened. Serve on top of the new potatoes. Yum.

 

Parasta tässä ruoassa on, että siitä syö monet ja jos jää yli niin siitä saa muutamaksi päiväksi ruokaa. Ihanaa viikkoa!

The best thing about this dish is that it feeds quite a few in itself but also makes great leftover dinner for the upcoming week. Have a great week everyone!