Wine Suggestion: Simply Wow!

Päätin astua mukavuusalueemme ulkopuolelle ja jättää hetkeksi rakkaat uus-seelantilaiset ja ranskalaiset valkoviinit hyllylle ja siirtyä toisen maan viineihin. Itävalta on meille vielä melko tuntematonta ja olemme luoneet päässä jotain ennakkoluuloja kyseisen maan viinejä kohtaan: kuvittelimme niiden olevan todella makeita mutta päinvastoin, ne ovat melko kuivia. Alkon mukava nuori myyjä suositteli tätä viiniä ja ainakin nimen puolesta tämä herätti kiinnostusta. Simply Wow! niminen Lethin tiloilla valmistettua valkoviini on sekoitus rieslingiä ja meille ennestään tuntemattomampia rypäleitä: Grüner Veltliner ja Roter Veltliner. Olimme todella tyytyväisiä tähän valintaan, mulle tuli mieleen omat rakkaat uus-seelantilaiset sauvignon blancit. Tässä viinissä on monenlaista makua ja kannattaa juoda kylmänä muttei liian kylmänä (me tehtiin iso virhe jättämällä viini liian kylmäksi, vasta oltuaan lämmössä vähän aikaa viinin maut pääsivät kunnolla esille). Hieman kallis mutta hintansa arvoinen. Viini löytyy täältä.

I decided it was time we ventured out of our New Zealand Sauvignon Blanc comfort zone and try what other countries have to offer when it comes to crisp and fresh white wines. Austrian wines are unknown to us and for some reason we have created some misconceptions regarding Austrian wines as we imagined them to be rather sweet but to the contrary this white wine titled Simply Wow! from Leth's vineyard was exceptionally dry and fresh. The wine is a mix of riesling and two grapes less familiar to us: Grüner Veltliner and Roter Veltliner. I still will not pretend to have a sufficient vocabularly or the expertise to give you a proper explanation about this wine, but if like me, you are new to Austrian wines, I would recommend that you give this bottle a try. It's a bit expensive but it's worth every penny. You can find it in Finland here.

Viini toimi todella hyvin maalausviininä kun ehostimme makuuhuonettamme!

The wine accompanies painting really well and kept us going as we painted our bedroom.

Viinin iloa!

Wishing you all joy and wine!

-A-