Veggielicious: Veggie Burgers

(In English below)

Joillekin "kasvispihvit" itsessään käsitteenä ovat ongelmallisia mutta ne ovat itseasiassa ihan OK. Salaisuus piilee siinä, ettei yritä tehdä niistä lihaa koska ne eivät ikinä tule olemaan "yhtä hyviä", se ei vaan ole mahdollista. Kyse on kuitenkin kasviperäisistä aineksista. Jos kuitenkin vaan hyväksyy kasvispihvejä sellaisenaan, eikä yritä tehdä niistä mitään muuta niin kasvispihveistä saa mainion arkiruuan. Meillä on vahva pyrkimys olla heittämättä ruokaa pois ja ratkaisemme tämän ongelman yleensä sillä, ettemme osta liikaa ruokaa kotiin. Välillä (kun en jaksa raahautua kauppaan) haastan itseäni keksimällä jonkun ruuan niistä aineksista jotka löytyvät jääkaapista. Tällä kertaa aineksia ei ollut joten tyydyin keksimään mustista pavuista jotain helppoa ja täyttävää. Meillä ei ollut sämpylöitä tai muita "burger" aineksia joten söimme perus blah mustaa riisiä ja kalea, mutta suosittelen tekemään näitä esim. jos grillijuhliin on tulossa kasvissyöjiä (tai vegaaneja, koska ohej on myös kananmunaton) tai jos haluat itse syödä enemmän kasvisruokia.

For some the very term Veggie Burger is an oxymoron and hey, I feel you--it's just not the same thing as an actual burger. However, veggie burgers can taste really great but they should be treated as their own thing and not be constantly compared to real burgers--just celebrate them for what they are. We are committed to not wasting food and we usually manage this by not buying too much food. Sometimes when I am feeling truly lazy I like to challenge myself to making dinner out of whatever we have in the fridge/cupboards. It's a great way not to waste food and it saves you a trip to the store (not to mention, money). On this occasion the only thing I could find was black beans so I came up with this veggie burger recipe. I have to add that we didn't have any burger ingredients so we had boring kale and black rice but I would recommend having these veggie burgers with all the burger condiments especially if you are having vegetarians over for a barbeque. These are so simple to make and they will probably suit vegans too as they don't contain eggs.

Katso tämä postaus falafeleista ja mustasta riisistä. Mustariisi on mukava vaihtoehto täysjyväriisille.

Check out this post for more information on Black Rice.

Nopeat Kasvispihvit

1 prk GoGreenin mustia papuja (tai liota itse n. 300g)

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 chili (poista halutessasi siemenet)

1 tl kuminaa

1 dl korppujauhoja (tai 1dl leivänmuruja, itse käytin yhden gluteenittoman sämpylän).

suolaa ja pippuria

Kuutio sipuli ja paista muutama minuutti paistinpannulla. Leikkaa valkosipuli ja chili ja lisää sipulin sekaan ja anna paistua muutama minuutti lisää. Ota sipuliseos pois liedeltä ja laita se kulhoon. Lisää pavut, kumina, suolaa ja pippuri ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää sitten korppujauhot ja halutessasi maissia tai herneitä. Sekoita. Laita sama paistinpannu takaisin liedelle ja tee paputahnasta pieniä pihvejä. Paista n. 5 minuttia puoli (tai halutessasi paista 1 minuutti per puoli ja paista loppuun 10-15 minuuttia 200 asteisessa uunissa).

Meillä oli aika ruma ruoka-annos...

Quick Veggie Burgers

300g Black Beans (I used pre-soaked beans from Gogreen)

1 Onion

1 Garlic Clove

1 Chili (seeds removed if you like)

1/2 Cup of Breadcrumbs (I used a Gluten Free roll)

1 tsp Cumin

Salt and Pepper

Dice the onions and cook on a medium high heat for a couple of minutes. Slice up the garlic and chili and add them into the mix, cook for a few minutes more. Once cooked put the onion mixture in a bowl and add the beans, cumin and salt and pepper. Blitz with a hand blender. Add the breadcrumbs and mix. Put the frying pan back on the heat and make little "burgers" out of the bean mixture, cook for 5 minutes  a side (or alternatively 1 minute a side then 10-15 minutes in the oven at 200 c (395f).

We had a bit of an unfortunate looking dinner...

Lopuksi muutama positiivinen kesäinen kuva, ainakin parvekkeella on kesä täydessä vauhdissa:)

To conclude, a few summer stills. Our balcony is thriving so that is something to be pleased with:)

-A-