Wine Suggestion: Pfaff Crémant Brut Blanc de Blancs

(In english below)

Viikonloppu ja perjantainviini ovat täällä taas. Tällä kertaa vuorossa olisi taas ranskalaista kuohuvaa eli Alsacen alueelta löytyvä todella kuiva ja paahteinen Pfaff Crémant Brut Blanc de Blancs. Tämä on taas niitä alle 15e kuohuvia, joita kuuluu oikein "nauttia" ei pelkästään juoda. Näiden kahden välillä on ero. Suosittelen laittamaan sekä lasit, että kuohu pakkaseen noin 20 minuutiksi ennen nauttimista, sillä tämä kuohu on silloin parhaimillaan. Valitettavasti tämä viini on Alkon tilausvalikoimaa mutta ainakin Tampereen sokoksen alkossa oli muutama vielä ihan paikan päällä, sieltä me tää ostettiin. Meiltä lähti alkosta myös mukaan tälläinen uusi "stopperi", kun ajatelimme juoda ainoastaan yhdet lasilliset viiniä. Kaikki meidän vanhat stopperit eivät ole tehnyt mitään ja teelusikka-tekniikka ei myöskään tee mitään kuplien säilyttämiseksi. Wineboy niminen stopperi kuitenkin on ensikokemusten jälkeen ihan hyvä, eihän se ole täysin sama kun vasta avattu pullo mutta esim. dagen efterin mimosoihin, tämä stopperi pitää kuplat tallessa. Oivallinen keksintö.

Here is another alternative sparkling wine for the weekend. At just under 15 e (In Finland, obviously elsewhere it will be much cheaper) this toasty and very dry Alsace sparkling wine is one that deserves to be savored and enjoyed, not drink, drank, drunk. I highly suggest placing both the bottle and the glasses in the freezer for at least 20 minutes to get them really nice and cold--it's a small thing that makes a big difference. If you don't feel like drinking the whole bottle then we have a new solution: wineboy. This "stopper"? actually does its job and keeps the bubbles in for another day, unlike the spoon method (which does nothing) and other unsuccesful stoppers we have had in the past, this one actually works. Luckily it's just over 5 euros, so a good price for a long term investment. 

Cheers!

Kippis!

Skål!

-A-