Weekend Wine: Good 10e Red vs. Bad 10e Red

Viimeisessä postauksessa oli muutama idea ruuan ja viinin yhdistämisestä, tässä on sitten muutama viinivinkki viikonlopun ratoksi. Kuten opimme, food and winen- listalta, mehevä pihvi rakastaa Cabernet Sauvignonia. Tässä on muutama budgett iystävällisempi vinkki.

In the last post I gathered and shared some ideas about pairing food and wine. Here are a two wines to consider for the weekend. As we know from the food and wine list, a juicy steak loves Cabernet Sauvignon. Here are a few more budget friendly wines.

Australialainen Benchmark Cabernet Sauvignon lukeutuu alkon mukaan mehevän ja hilloiseen kategoriaan kuten meidän ylistämämme Le Secauteur. Ei näitä kahta voi kuitenkaan verrata keskenään sillä ne kilpailevat ihan eri luokissa. Melkein väittäisin Benchmarkin olevan hintansa puolesta (juuri päälle 10e) hyvä budgettiversio mutta sitten ostin saman hintaisen Rolling Shiraz Viogneerin joka kyllä päihitti tämän viinin täysin. Benchmarkin suurin ongelma on laimea lopputulos. Alko väitti tämän olevan täyteläinen mutta ei kyllä pidä paikkansa. Myös viinilehti oli tätä mieltä.

Suosittelen sen sijaan lämpimästi Rolling Shirazin Viogneeria. Se vastaa alkon tuotekuvausta ja on mehevä, hillomainen, keskitäyteläinen ja siinä on mielenkiintoa herättäviä makuja. Hinta on myös todella mukava n. 10e. Vaikka kyseessä ei ole Cabernet Sauvignon se sopii silti hyvin pihviin kaveriksi. Jos kuitenkin haluatte välttämättä Cabernet Sauvignonia niin hyvä budgettilöytö on Cabernet Sauvignonin ja Syrahin sekoitus, ranskalainen Le Grand Noir Cabernet Shiraz 2013 joka on juuri alle 10 e (9,99e). Tämä on ollut pitkään Alkon valikoimissa mutta on oman hintaluokansa helmi.


We had this Australian Benchmark Cabernet Sauvignon a couple of weeks ago in the hope of finding a more budget version of our beloved Le Secateur. Well, the two don't compare. The price of Benchmark is budget friendly and the description gave us high hopes but in the end it had more of a juice-like texture lacking the full body that was in it's description. Instead, I highly recommend this Australian Shiraz Viogner  as it is not only in an excellent price range (just over 10e) it also delivers. If you are still in the mood for a Cab then this french mix of Cab and Syrah, Le Grand Noir Cabernet Syrah 2013,  will do the trick for just under 10 e (9,99e).

On tärkeää löytää myös budgettiystävällisempiä viinejä ja vaikka nämäkin maksavat sen 10 e, se on saman verran kun yksi lasillinen viiniä monissa paikoissa tällä hetkellä. 10 euroa ei ole liikaa hyvästä viinipullosta. Sama pätee myös toisinpäin: 10 euroa on liikaa huonosta viinipullosta!

I believe it's important to find good budget wines and even though some may consider 10 e to be to much for a bottle of wine, that is what you will have to pay in lots of places (in Finland) for one glass of wine at the moment. 10 euros is not too much for a bottle of good wine that said, the inverse is also true: 10 euros is too much for a bad bottle of wine!

Life is too short to drink bad wine.

-A-