Everyday food: Butternut Squash and Chorizo

Tässä on hyvin helppo ja meille tyypillinen arkiruoka: kasa vihanneksia ja chorizoa. Syskyllä saa kaikenlaisia mielenkiintoisia vihanniksia ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Tässäkin täytyy käyttää hieman mielikuvitusta koska niihin kyllä kyllästyy melko nopeasti jos syö esimerkiksi viikon putkeen kurpitsakeittoa. Tämä on niitä ruokia jonka eteen ei tarvitse tehdä juuri mitään, eli täydellinen arkeen. Terveellistä, helppoa, nopeaa ja hyvää. Chorizon voi jättää pois ja lisätä jotain proteiinia tilalle. (jos tekisi vaikka quinoaa kaveriksi).

This is one of those everyday meals we find ourselves making time and again. It takes no efforts relatively healthy and quick. We are being spoiled by an abundance of fresh and cool produce at the moment so with this recipe just use your imagination and use whatever veg you like. That said, it does take some effort to incorporate all of this lovely produce in your everyday meals (we are traumatized from eating pumpkin soup for a week straight a couple of years ago), so here is a simple idea that doesn't get too boring very quickly. If you want to leave out the Chorizo just add quinoa or something else for the protein.

Chorizo ja kauden vihanneksia

Chorizoa (muutama pala riittää)(kaikista hyvistä lihakaupoista ja supermarkeista saa, tai sitten esim Lidlistä)

ruusukaalia

myskikurpitsaa

valkosipulia

tuoreita yrttejä (esim. rosmariini ja timjami tai jos löydät salviaa se sopii todella hyvin myskikurpitsan kanssa)

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Paloittele chorizo, kuutio kurpitsa ja puolita ruusukaalit. Jätä valkosipulien kuoret päälle ja hakkaa ne hieman puulusikalla. Laita kaikki ainekset vuokaan ja kaada muutama loraus oliiviöljyä päälle, sekoita hyvin. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia (kunnes kurpitsa on pehmeä). Varo ettei chorizot pala. Tarjoile mustakaalin kanssa. Tämä sopii myös hyvin lisukkeeksi johonkin isompaan ateriaan.

Butternut Squash and Chorizo

Chorizo (a couple of pieces)

Brussel sprouts

Buternut Squash

Garlic

Fresh Rosemary

Fresh Thyme

(or if you have sage it goes really well with Butternut Squash)

Olive Oil

Salt and Pepper

Preheat the oven to 200 c (395 f). Cut the chorizo into 1 cm thick bits. Dice the squash and halve the brussel sprouts. Keep the garlic skins on but give them a bit of a bash with a wooden spoon. Put everything in a casserole dish and drizzle with olive oil and season well. Bake in the oven fro 30-40 minutes (until squash is soft) and watch out the chorizo doesn't burn. Serve with kale or as a side to a bigger meal.

Tässä on muuten ihan mahtava dokkari jonka voin lämpimästi suositella. Kannattaa katsoa, se on ainakin apple tv.:n storessa. Jotkut ihmiset ovat niin inspiroivia:)

Here is a great documentary that I can warmly recommend. It's on the apple tv store but hopefully will be coming to Netflix soon. Some people are just so interesting and inspiring:)

 

-A-