Made in England: Ridgeview Fitzrovia Rosé Brut 2013

A couple of posts ago I mentioned our adventures into the unknown: English wines and how we have mixed up the champagne occasions by opting for an exotic choice within a champagne price range instead of the go-to champagne. Last month The Telegraph hailed an English sparkling wine had beaten champagne in a blind test and that "--an elite group of Parisian experts said it was better than champagne". And yes the wine revolution is happening and southern English wines are not merely getting headlines for their novelty--they are proper competition and this Ridgview Fitzrovia Rosé is no exception. Perhaps the only criticism is that they are a bit pricey--but perhaps in a couple of years they will become more affordable but at the moment they are in the "special occasion" category budget wise...

In short this rosé is

+extremely dry

+complex (think raspberry, red currents, toasty

+/- the price is just under 35 euros

+just exciting and everyone should start to drink English wines especially if you like dry white wines and sparkling wines...I am totally hoping to find an English Sauvignon Blanc to try soon.

Englantilaiset viinit ovat saaneet viime aikoina palkintoja--ja niitä on kehuttu jopa paremmiksi kuin samppanja (Telegraphin mukaan...). Alkon valikoima on hieman suppea mutta tästä uutuudesta on hyvä aloittaa: Ridgeview Fitzrovia Rosé 2013. Kyseinen viini on hieman hintava eli mainio korvike samppanjalle jos on jotain juhlittavaa mutta hei silti hieman halvempi kuin hyvät samppanjat:)

Lyhyesti tämä viini on:

+erittäin kuiva (jes!)

+kompleksinen (paahteinen, vadelmainen ja punaherukkainen)

+/- Tämä on hintava kuohu (juuri alle 35e). Kyllä se on kokeilumielessä 35e arvoinen (vrt jostain ketjuravintolasta ostettu yellow tail hirvitysviini samalla hinnalla) mutta toivon mukaan lähivuosina hinnat hieman laskee kun kysyntä nousee koska näitä viinejä olisi mukava nauttia useamminkin--tähän mennessä kaikki Alkon englantilaiset viinit ovat olleet jtn 30e luokkaa.

+Nyt kannattaa oikeasti kokeilla näitä englantiliaisia viinejä--ne tuntuvat olevan tulevaisuutta ja niitä on pelkästään kehuttu maailmalla... Odotan nyt innoissani jos löytäisin englantilaisen sauvignon blancin!

Happy tasting!

-A-